Ce este bine sa faceti inainte de rectosigmoidoscopie

Inainte de o rectosigmoidoscopie este necesar ca intestinul gros sa fie foarte bine curatat si sa nu aiba resturi de materii fecale, de aceea va recomandam sa urmati pasii de mai jos:

  • Cu 2 zile inainte de investigatie eliminati alimentele tari, legumele si fructele cu samburi / seminte si mancati doar alimente lichide sau moi, in cantitati mai mici decat de obicei.

  • Cu 1 zi inainte de investigatie mancati doar alimente lichide precum: supa clara strecurata, zeama de compot, ceaiuri si faceti o curatare a colonului cu FORTRANS.

  • In ziua in care se face investigatia, inainte de aceasta nu se mai mananca nimic.

Cum se foloseste FORTRANS:

Sunt necesare 4 plicuri de FORTRANS (achizitionate din orice farmacie) dizolvate in 4 litri apa. Lichidul rezultat se va bea, cate 1 cana, in zilele si la orele care va vor fi indicate. Acesta va avea efect laxativ. Pe masura ce beti solutia de Fortrans, aceasta strabate tubul digestiv pe care il curata si se elimina in scaun. Daca apare senzatia de sete sau de gust neplacut se poate bea dupa fiecare cana sau la nevoie, cate o inghititura de apa, ceai indulcit, suc (necarbogazos, nu cu pulpa).

Ce este bine sa faceti dupa rectosigmoidoscopie

Dupa o rectosigmoidoscopie pacientul isi revine, in mod normal, in cateva minute si pentru ca procedura nu presupune sedare, nu exista o indicatie anumita de urmat dupa investigatie.

Pentru ce este necesara rectosigmoidoscopia

Rectosigmoidoscopia este necesara pentru ca ajuta medicul in urmatoarele situatii:

  • Sa depisteze cauza durerilor anorectale sau  tulburarilor tranzitului intestinal instalate brusc.

  • Sa diagnosticheze sau sa urmareasca evolutia bolilor instalte deja la nivelul rectului sau a regiunilor inconjuratoare.