INFORMATII DESPRE RUPTURA DE PERINEU:

Ruptura de perineu reprezinta relaxarea muschilor perineului. Ea poate sa apara la femeile care au nascut pe cale vaginala ( chiar si la un interval mare de la nastere, in menopauza ), dar si la femeile care nu au nascut. Simptomatologia se accentueaza cu inaintarea in varsta.

CAUZA RUPTURII DE PERINEU:

Ruptura de perineu este o afectiune provocata de traumatisme obstetricale vechi ( cea mai frecventa cauza ), de tulburari endocrine de menopauza ( diminuarea tonusului muschilor pelvini ) sau de boli ale sistemului nervos.

SIMPTOMELE RUPTURII DE PERINEU:

  • largirea canalului vaginal si aparitia pierderii de urina la efort si a disconfortului sexual

TRATAMENT IN CAZ DE RUPTURA DE PERINEU:

Tratamentul acestei afectiuni este chirurgical, iar interventia se practica cel mai frecvent pe cale vaginala. Ceea ce este bine sa stiti despre interventia in caz de ruptura de perineu:

  • Interventia se efectueaza sub anestezie rahidiana
  • Durata spitalizarii este de 3 zile in situatia in care interventia se realizeaza in faza incipienta a rupturii de perineu; daca se intervine chirurgical in faza avansata, din cauza neglijarii simptomelor, interventia chirurgicala este mult mai laborioasa, iar durata de internare in spital ajunge intre 5 si 7 zile.
  • Prin aceasta interventie se ingusteaza lumenul vaginal, ceea ce imbunatateste cu mult confortul sexual al pacientelor si al  partenerilor acestora.
  • Dupa operatie pacienta trebuie sa evite efortul fizic si ridicarea de greutati.
  • Viata sexuala se reia dupa aproximativ 2 luni de la operatie.
06feb. 2016

Simptomele functie de care medicul va decide daca este necesara o endoscopie sau o colonoscopie sunt urmatoarele: Durere abdominala  difuza sau localizata Balonare Arsura la nivelul esofagului Respiratie urit mirositoate Scadere in greutate Coloratie icterica a tegumentelor si mucoaselor Stare de oboseala Senzatie de corp strain in gat, dificultati la inghitire (disfagie) Durere la inghitire […]

12mart. 2016

INFORMATII DESPRE RUPTURA DE PERINEU: Ruptura de perineu reprezinta relaxarea muschilor perineului. Ea poate sa apara la femeile care au nascut pe cale vaginala ( chiar si la un interval mare de la nastere, in menopauza ), dar si la femeile care nu au nascut. Simptomatologia se accentueaza cu inaintarea in varsta. CAUZA RUPTURII DE […]

19apr. 2016

Polipii gastrici sau duodenali sunt excrescente aparute la nivel de esofag-stomac-duoden. De cele mai multe ori ei nu determina aparitia nici unei manifestari, atat timp cat au dimensiuni mici. In situatia in care sunt mai mari, apar simptome precum: varsaturi, dureri, greata sau stare de plenitudine abdominala. Poplipii gastrici sunt descoperiti de obicei intamplator in […]